The Temple

The Temple 2018-05-11T14:26:51+00:00

Project Description

Winter managed the construction of 40,000 square feet of new space and renovated 53,400 square feet of the historic building. The project also included construction of a 65,235 square-foot, two-level, below-grade parking deck.

The newly constructed space includes a new social hall and day care/education facility with a full service kitchen, a media center, restroom facilities, and a ballroom with several folding partition walls for flexible space configuration. The renovation/restoration work included restoring the exterior brick, limestone, and stucco to its original condition, replicating the cast stone for the new construction to duplicate the existing cornices and colonnades and restoring the cupola. Winter managed the re-leading of the stained glass windows and restoration of the decorative plaster roping within the original sanctuary. The Winter project team worked diligently to exceed the owner’s schedule expectations and achieved occupancy certification ten days before contractually obligated.

Project Details